Ghid Bijuterii

Ce este placarea?


 • In general, placarea este procesul prin care o bucată de bijuterii realizate dintr-un anumit metal sau aliaj metalic este acoperit cu un strat de alt metal. De exemplu, un inel de cupru sau argint, cu un strat de aur, pe partea de sus ar fi vândut ca placate cu aur.
 • Poate că ați auzit de aur alb, care este un aliaj de aur galben și un metal alb (de exemplu, paladiu).
 • Este bine de știut că, acest aliaj este, de obicei, de culoare gălbuie, de aceea este placat cu rodiu pentru avea culoarea alb pur.
 • În acest caz,este bine de ştiut,că în timp,stratul de rodium se uzează,scoţând la suprafaţă materialul galben de dedesubt.


De ce să achiziţionezi bijuterii placate?


 • Cu siguranţă cunoaşteţi bijuteriile din aur.Dar ştiţi ce înseamnă bijuteriile placate cu aur?Placarea poate face diferenţa când vine vorba de preţul plătit de dumneavoastră,aceste produse fiind mai ieftine decât cele din aur solid.

 • De exemplu,  bijuteriile placate cu aur vor costa mai puţin decât o piesă similară făcută  din aur. Așa că, în cazul în care banii sunt un element important, aţi putea   alege bijuterii placate cu aur.


Când cumpărăm bijuterii placate?


 • Este recomandat să achiziţionăm bijuterii placate în cazul în care nu intenţionăm să le purtăm zilnic.

 • De exemplu, dacă aveți nevoie de un inel de aur, care va fi purtat doar ocazional, puteți alege, de asemenea unul placat.


Argint Sterling sau argint pur care este diferenţa?


 • Argintul pur și  argintul Sterling sunt termeni care sunt adesea folosiţi alternativ, dar nu înseamnă întotdeauna același lucru. Să ne uităm  care este diferența dintre argint și produse din argint pur.


Ce este argintul pur?


 • Argintul curat,denumit si argint pur are în componenţă 99,9% argint.În acest context,nu poate fi folosit la fabricarea  bijuteriilor,de aceea se foloseşte în aliaj cu alte metale.


Ce este argintul Sterling?


 • Argintul Sterling este  rezultatatul  aliajului dintre argintul pur si cupru,obţinându-se altfel un metal durabil şi mai puţin moale.

 • Puritatea argintului Sterling este de 92,5%,ceea ce înseamnă ca restul de 7,5% al aliajului conţine cupru sau alte metale(e obicei nichel sau zinc)
 • Putem întălni de asemenea ,aşa numitul ,argint-medalie,un aliaj cu conţinut de argint de 90% sau mai puţin.


Ce sunt cristalele Swarowski?


 • Cristalele Swarovski sunt pietre semipretioase artificiale, care au fost fabricate în Austria. In 1892, Daniel Swarovski a inventat o mașină care permite tăierea perfectă şi astfel obţinerea unui, un cristal de înaltă calitate,  utilizând cuarț, nisip și minerale.  Proporția exactă a materiilor prime, compania a rămas secretă. Acesta este un proces de fabricație specializat ,asigură cel mai înalt grad de acuratețe, care produce cristale strălucitoare. Familia Swarovski continuă să  producă cristale  recunoscute în toată lumea, de cinci generații , în Wattens, Austria.


De ce sunt mai scumpe cristalele Swarovski decăt sticla?


 • Metoda de prelucrare si producere a materiilor prime   au un rol foarte important în ceea ce privește calitatea cristalelor finite. Swarovski folosesc cele mai bune materiale pentru a produce cristale lustruite, colorate  și a căror valoare este cunoscută în întreaga lume. Nivelul înalt de producție, calitatea materialelor, tăierea și șlefuirea cristalelor distinge Swarovski  de restul cristalelor de sticlă. În opinia celor de la Swarovski  "tăierea  materialelor dure, cum ar fi cristale sau pietre prețioase, astfel încât feţele să fie identice în mai multe direcții, este o sarcină foarte dificilă, întrucât lumina  reflectată a fiecărei feţe trebuie calculată  cu ajutorul computerului, iar apoi  simulată în 3D, optimizată și în cele din urmă implementată .